Βελονισμός και εγκυμοσύνη

Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. ΠΗΓΗ: www.acufinder.com 

 Γενικά

pregnantΟ βελονισμός δεν αποτελεί υποκατάστατο, της Ιατρικής Φροντίδας της εγκύου, όπως αυτή καθορίζεται από την Ιατρική επιστήμη και πρακτική.

Ο βελονισμός προσφέρει συμπληρωματικά οφέλη και καθώς οι παρενέργειές του είναι ελάχιστες, όλο και περισσότερες έγκυες γυναίκες προσφεύγουν σε αυτόν, αναζητώντας μία εναλλακτική πρόταση για προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο βελονισμός βασίζεται σε αρχαίες θεωρίες, 2000 ετών και πλέον. Όμως σήμερα διαθέτουμε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, που πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Περισσότερα…

Πολυκυστικές ωοθήκες, υπογονιμότητα, βελονισμός

Μπορεί η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική να αποκαταστήσει την γονιμότητα σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

ΠΗΓΗ: Sydney Morning Herald

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ) διαταράσσει τον κύκλο των ορμονών της γυναίκας και μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητά της. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει, βελτιώνοντας την ωορρηξία και αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με μία πρόσφατη Σουηδική μελέτη, σε γυναίκες με συνδ. πολυκυστικών ωοθηκών, ο βελονισμός αύξησε τη συχνότητα των κύκλων της εμμήνου ρύσεως και μείωσε τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα.

Περίπου 16 – 18% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας εμφανίζουν το ΣΠΩ.

Περισσότερα…

Βελονισμός και υπογονιμότητα

Δημοσιεύθηκε στο Medical Acupuncture 
(Ιούνιος 2013).

Η υπογονιμότητα αποτελεί δυσάρεστη εμπειρία για πολλές γυναίκες, συνοδευόμενη από ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κατάθλιψη και χρόνιο στρες. Πολλές μελέτες έδειξαν θετική επίδραση του βελονισμού στην γονιμοποίηση in vitro, την στιγμή της μεταφοράς του εμβρύου. Όμως οι γιατροί είναι διστακτικοί να συστήσουν τον βελονισμό στις ασθενείς τους. Εν τούτοις όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν βοήθεια στον βελονισμό κατά την διάρκεια της ιατρικής θεραπείας υπογονιμότητας. Περισσότερα…