Βελονισμός και στυτική δυσλειτουργία

Ένα άτομο με στυτική δυσλειτουργία έχει να ωφεληθεί αρκετά από την θεραπεία με βελονισμό. Με την εφαρμογή του βελονισμού αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και ρυθμίζονται οι ορμόνες που είναι απαραίτητες για την σεξουαλική λειτουργία. Βελτιώνεται επίσης η γενική υγεία του ατόμου και έτσι μπορεί να θεραπευθεί η στυτική δυσλειτουργία που οφείλεται σε γενικά προβλήματα υγείας. Ξέροντας ότι οι φαρμακευτικές θεραπείες παρουσιάζουν αρκετές παρενέργειες, οι άνθρωποι εκτιμούν τις φυσικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, για τις δυνατότητες που τους προσφέρουν.

Κάποιος που υποβάλλεται σε βελονισμό για στυτική δυσλειτουργία συχνά νοιώθει πιο υγιής, χαλαρός και ήρεμος. Έτσι μπορεί να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις που οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια.

Κάποιες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές και κάποιες άλλες σε ελαττωμένη αιμάτωση της περιοχής. Ο βελονισμός βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και την εξισορρόπηση των ορμονών. Έτσι μπορεί να θεωρηθεί σαν μία συνδυαστική θεραπεία για την αποκατάσταση της σεξουαλικής υγείας του ατόμου.

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, έχουν κάποια υποκείμενα προβλήματα υγείας, στα οποία οφείλεται η στυτική διαταραχή. Ο βελονισμός βελτιώνει την υγεία του ατόμου, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Αντιμετωπίζοντας τα γενικά προβλήματα υγείας του ατόμου, αντιμετωπίζει εμμέσως και την στυτική διαταραχή.

Εκείνοι που στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες, θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ο βελονισμός είναι μία φυσική θεραπεία, χωρίς καθόλου παρενέργειες. Τα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, παρουσιάζουν σοβαρές αντενδείξεις και πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο βελονισμός είναι μία εναλλακτική / συμπληρωματική θεραπεία για πολλές παθήσεις. Χαρίζει ηρεμία και ευεξία στα άτομα που τον χρησιμοποιούν. Έτσι μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία, όταν τα αίτια του προβλήματος είναι ψυχολογικά. Αλλά και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπου είναι γνωστό ότι το άγχος και το στρες επιδεινώνουν το πρόβλημα, υπάρχει σημαντικό όφελος με την εφαρμογή της θεραπευτικής μεθόδου του βελονισμού.