Ο βελονισμός στο πεδίο της μάχης προσφέρει μία ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση από τα επικίνδυνα παυσίπονα για τους στρατιώτες.

combatΔημοσιεύθηκε σε Natural News
12 April 2012

Ψυχοφάρμακα και παυσίπονα χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως στον στρατό των ΗΠΑ, όπου οι αυτοκτονίες κορυφώνονται σε επίπεδα πρωτόγνωρα μέχρι σήμερα.

Στρατιώτες με το σύνδρομο προηγηθέντος εγκεφαλικού τραύματος λαμβάνουν ψυχοφάρμακα, τα οποία έχουν ως γνωστή παρενέργεια να αυξάνουν την βίαιη συμπεριφορά. 200.000 στρατιώτες έχουν διαγνωσθεί με αυτή τη διαταραχή.

Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα έχουν αρνητικά αποτελέσματα, ιδίως σε όσους πάσχουν από την διαταραχή του μετατραυματικού στρες ή έχουν ιστορικό κατάχρησης απαγορευμένων ουσιών. Παράδειγμα αποτελεί η μαζική δολοφονία 16 πολιτών στο Αφγανιστάν από ένα λοχία με ιστορικό λήψης ψυχοφαρμάκων. Αντί να στηρίζονται στα ακριβά και φορτωμένα με τοξίνες ψυχοφάρμακα για την ανακούφιση των στρατιωτών, οι αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις ερευνούν πλέον τον βελονισμό στο πεδίο της μάχης σαν μία εναλλακτική λύση στα διάφορα επικίνδυνα φάρμακα.

Ο στρατός της αμερικής αρχίζει να μαθαίνει και να χρησιμοποιεί την αρχαία τέχνη του βελονισμού. Οι γιατροί που στάλθηκαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και υπηρετούν στην αεροπορία των ΗΠΑ, εκπαιδεύονται στη χρήση του βελονισμού στο πεδίο της μάχης. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι απίστευτα.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν ένα μήνα θα προετοιμάσει 44 γιατρούς από το Ναυτικό, την Αεροπορία και το στρατό ξηράς για να χρησιμοποιήσουν τον βελονισμό σαν μέρος της επείγουσας θεραπείας στο πεδίο της μάχης και στα νοσοκομεία του μετώπου, ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιείται μόνο στις στρατιωτικές βάσεις πίσω στις ΗΠΑ.

Δείτε αυτό το καταπληκτικό βίντεο όπου ο βελονισμός στο πεδίο της μάχης εφαρμόζεται στο στρατιωτικό προσωπικό στο Αφγανιστάν πάνω στο καθήκον.

http://www.youtube.com/watch?v=PmPJKO2Gxsg&noredirect=1

Ο βελονισμός στο πεδίο της μάχης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο ιατρικό κέντρο LRMC Landstuhl Regional Medical Center στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein Air Base στη Γερμανία το 2008. Εκεί νοσηλεύονται τραυματίες από το προσωπικό της βάσης καθώς και πολίτες της περιοχής. Τα αποτελέσματα υπήρξαν σημαντικά.

Ένας από τους γιατρούς που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση του πόνου υπέφερε ο ίδιος για χρόνια από πόνους στους ώμους και την πλάτη. Με την εφαρμογή της μεθόδου ο πόνος μειώθηκε 50%, ενώ η κινητικότητα αυξήθηκε κατά 25%. Μετά από αυτό συγκέντρωσε τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ασθενών, όπου οι παραδοσιακές ιατρικές μέθοδοι είχαν προσφέρει πολύ περιορισμένα αποτελέσματα. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς ανέφεραν ότι ο πόνος τους μειώθηκε μέχρι και 75% μέσα σε λίγα λεπτά μετά από την τοποθέτηση των βελονών.

Φαντασθείτε ότι μία συμβατική ιατρική θεραπεία θεωρείται επιτυχημένη όταν μειώνει τον πόνο κατά 25%.